Bursa
Açık
29.8°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Türkoğlu'ndan Göçmenistan uyarısı!

2024.05.20 09:15 Son Güncellenme: 2024.05.20 10:01

TR-Düşünce Kulübü'nün geleneksel cumartesi kahvaltılarının bu haftaki konukları İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile Yenişehir'in İYİ Partili yeni Belediye Başkanı Ercan Özel'di...

Kent ve ülke gündemindeki siyasi ve ekonomik konular üzerine sohbet formatında gerçekleşen etkinlikte, Türkoğlu ve Özel, samimi açıklamalarda bulundular.

Aynı zaman TBMM Göç komisyonunda yer alan Milletvekili Selçuk Bey'in özellikle mülteci sorununa dair yorumları oldukça düşündürücüydü...

Ülkemizde 3-4 milyonu kayıt dışı toplam 11 milyona yakın Suriye ve Afganistan ağırlıklı mültecinin bulunduğunu belirterek, bunların doğurganlık oranlarına dikkat çekti:

"Bizim 3,5 katımızdan fazlalar! Sağlık Bakanı açıkladı, hastanelerimizde yılda 780 bin civarında yabancı bebek doğuyormuş. Dikkatinizi çekerim, Türkiye'de bu nüfusa sahip 25-30 tane vilayetimiz var! Bu doğurganlık oranları aynı hızla devam ederse, aynı gün doğan kız çocuklarımız, evlenip çocuk sahibi olurken, onların akranı mülteciler ise torunlarını kucaklarına almış olacaklar!"

Bir diğer tehlike de suça karışma oranları...

Ülkemizdeki mültecilerin karıştıkları resmi kayıtlardaki adli vaka sayısı 580 bin civarında olduğunu söyledi, Türkoğlu ve ekledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar ülkemizdeki mültecilerle ilgili 40 milyar lira harcadığımızı söyledi. İşin ekonomik boyutunu geçtik. Gerekirse bir 40 milyar lira daha harcayalım ama bu ciddi sorunu çözemezsek, gelecekte sosyal açıdan telafisi mümkün olmayan derin yaralar açabilir. Benim ülkem adına asıl endişem, korkum o!"

Göç Komisyonu Başkanına mültecilerin ülkelerine geri gönderilmeleriyle ilgili bir çalışma veya takvimlerinin olup olmadığını da sormuş bir toplantıda Selçuk Bey...

Yokmuş maalesef!

Kayıt dışı, kaçak olanları ancak yakalayınca sınır dışı ediyorlar, kayıtlı olanlara da ülkemize entegre çalışması yürütüyorlarmış sadece...

Türkoğlu'nun şu yorumu da çarpıcıydı:

"Görülüyor ki, uluslararası söz verilmiş, Türkiye tampon ülke yapılmış. Avrupa'nın güvenliği için burada kalacaklar. Tabiri caizse Göçmenistan olacağız! Amaç demografik yapımızı bozmak, BOP projesinin bir ayağı da tuzağı da bu zaten... Ben gittim gözlerimle gördüm, Van sınırından İran'a gündüz gözüyle elimi kolumu sallayarak girip çıktım... Geçmişte oralardaki mayınları temizlemeyin oraları kaçak, kontrolsüz göçe yol açar derken bize gülüp, geçiyorlardı. Şimdi o mayın temizledikleri yerlere milyarlar harcayarak 4 metrelik duvar örüyorlar ama hala patır patır geçiyor insanlar..."

Konuyla ilgili son noktayı şu cümleyle koydu:

"Siyasi irade değişmeden ülkedeki mülteci sorunu çözülmez!"