Bursa
Parçalı Bulutlu
27.8°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Siyasetin İsmail Kartal'ı; Kılıçdaroğlu!

2024.06.11 09:17 Son Güncellenme: 2024.06.11 09:17

Bu tanımı, şu an aktif siyasette olmayan sevdiğim bir CHP'li isim yaptı...

"Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'ın kaderiyle CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaderleri birbirlerine ne kadar da benziyor, fark ettin mi?" diye sordu önce...

Ben bir benzerlik kuramayınca devam etti konuşmasına:

"Kartal, bu sezon ligde sadece bir yenilgi almasına rağmen takımını yine şampiyon yapamadı ve gitti, yerine Jose Mourinho geldi... Kemal Bey de muhalefette başarılı hamleler yaptı ama CHP'yi son genel seçimlerde şampiyon yapmaya yetmedi ve koltuğunu Özgür Özel'e bırakmak zorunda kaldı..."

Kılıçdaroğlu'nun o başarılı hamlelerinin neler olduğunu sorunca, başladı bir çırpıda anlatmaya:

"Bugün emekliler az da olsa dini bayramlarda ikramiye alıyorsa, Kemal Bey'in sayesinde! İlk o vaat etmişti...

Üniversite öğrencileri yüzde yüzün üzerinde faiz işletilen KYK kredileri geri nasıl öderim diye kara kara düşünüyordu. O faizleri de ilk gündeme getiren Kemal Bey'in sayesinde silindi!

Gelelim EYT'ye... Kemal Bey çözme sözü vermese iktidarın aklına gelir miydi emeklilikte yaşa takılanlar sorunu?

Kurduğu altılı masa sayesinde ömründe sola oy vermemiş insanlara CHP'ye oy verdirmesi, ittifak ortağı partilerden vekilliği rüyasında bile göremeyecek isimleri CHP'den vekil seçtirmesi de az buz başarı değil mi?"

Bu sözleri üzerine gülerek takıldım CHP'li isme:

"Bak bu konuda haklısın işte! Kemal Kılıçdaroğlu'nun İsmail Kartal'a benzeyen tek yönü de o anlattığın son başarısı oldu! Kartal'ı ligde aldığı beklenmedik beraberlikler yıktı, Kemal Bey'i de cumhurbaşkanlığı adayı olabilmek için kurduğu o zoraki beraberlikler! İsmail hocanın tekrar takımın başına dönme ihtimali var ama Kılıçdaroğlu'nun zor! Mourinho Özgür şampiyon olmadan bırakmaz!"

HALK LOKANTASI AÇILDI!

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın maşallahı var...

Kırk yıllık başkan gibi!

Seçileli henüz iki ay olmasına ve tebrik ziyareti yoğunluğuna rağmen temel de atıyor açılışlar da yapıyor.

Dün de, Halk Lokantası'nı hizmete açtı...

Osmangazi Meydanı'ndaki bu lokantada, günün belli saatleri arasında dar gelirli vatandaşlara 4 çeşit yemek 80 liradan satılacak...

Hem de etli yemek!

10 numara motor yağı kullansam ben evde bu paraya tek çeşidini yapamam!

Açılış töreni sonrası yemek tezgâhının arkasına geçen Başkan Aydın, sosyal ve halkçı belediyecilik sözünü yerine getirmenin gururuyla ilk servisi bol kepçeden yaptı...

Bölgedeki esnaflara da "Bu hizmetimizi sizlerle ticari rekabet yapmak amacıyla değil tamamen dar gelirli vatandaşlarımıza destek amaçlıdır. Biz esnafımızın da yanında olacağız" sözlerini bir kez daha yineledi.