Bursa
Açık
20.6°
Başka Gazete

Saçların dökülmesini engelliyor

2023.11.20 14:15 Son Güncellenme: 2023.11.20 14:16 - YAŞAM

Saçlar ne kadar sağlam olursa o kadar az dökülme yaşarsınız. Saçları besleyen biyotin, vitamin ve demir gibi maddeler hangi besinlerde bulunur? Saç bakımlarına ilave olarak hangi besinler tüketilmelidir?

Saçların dökülmesini engelliyor

Saçlara en iyi gelen besinlerin başında yumurta ve kuruyemişler geliyor.

Çünkü bu her iki besin folik asi, omega ve B12 içeriyor.

İşte saç dostu besinler...

YUMURTA

Saç tellerinizi güçlendirebilmek için yumurta oldukça etkili besinler arasında yerini alır. Yumurta, protein ve biyotin kaynağı olduğu için saçın güçlenmesini sağlar. Protein, saç için çok önemli bir etkendir, eksikliği sonucunda saç dökülmesine neden olabilir. Biyotin, keratin isimli saç için gerekli olan proteinin üretimi için de gereklidir.

Ayrıca yumurtanın içeriğinde yer alan demir, selenyum ve çinko da saçların güçlenmesinde rol oynar. Yumurta sayesinde saçın duyduğu gereksinimleri karşılayabilirsiniz.

Saç dökülmesini engelleyen diğer besinler şöyle;

KURU ERİK

Eğer saçlarınız ince, kuru ve soluk renge sahip ise bu durum demir eksikliğinden kaynaklanabilir. Kuru erik, demir kaynağı bir besindir böylece kuru erik tüketerek saçlarınızın kalınlaşıp güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

KİVİ

Kivi iyi derecede C vitamini içeren bir meyvedir. Kivi tüketmek, demirin daha iyi bir biçimde emmesine destek sağlayabilir. Böylece saçların dökülmesini engeller ve uzamasında rol oynar.

HAVUÇ

Havuç, iyi bir A vitamini kaynağıdır. Bu sayede saçların beslenmesinde ve nemli tutulmasında rol oynar. Böylece saç dökülmesinin önüne geçmenize destek olur.

YULAF

Yulafın içeriğinde lif, demir, çinko, omega-6 yağ asitleri içerir. İçeriğinde yer alan çoklu doymamış yağ asitleri sayesinde saç sağlığının ve cilt sağlığının korunmasında rol oynar. Haftada birkaç kez olacak biçimde yulaf tüketerek saçlarınızın gerek duyduğu besinleri karşılayabilirsiniz.

AVOKADO

Avokado, harika E vitamini kaynağıdır. E vitamini; saçların güçlenmesinde, uzamasında rol oynayarak dökülmenin önüne geçmenizi sağlar.

NOHUT

Nohut, folik asit bakımından zengin içeriğe sahip bir besindir. Nohut, daha fazla miktarda kırmızı kan hücresinin üretilmesine destek olur. Böylece saçların ihtiyaç duyduğu gücü sağlar ve uzamasında rol oynar.

UYARI: Uzun süreli ve şiddetli saç dökülmesine sahipseniz mutlaka bir uzmana danışmanız tavsiye edilir.