Bursa
Açık
20.8°
Başka Gazete
Selahattin Adıgüzeller
Selahattin Adıgüzeller
sadiguzeller@gmail.com

Eski Atatürk Stadı geri gelir mi?

2024.05.24 09:12 Son Güncellenme: 2024.05.24 09:12

Türkiye Şampiyonu olan Bursaspor U17 Takımı için Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, burada yaptığı açıklama, özellikle Bursaspor taraftarları arasında heyecan yarattı.

Yıkılarak botanik görünümlü Millet Bahçesi'ne döndürülen eski Atatürk Stadı'nı aynı yere yeniden yapabilmek için teknik çalışma yaptırdığını söylemiş Bozbey...

Duyunca ben de heyecan yaptım...

Olur mu ki?

Stadyum geri gelir mi, anılarıyla birlikte?

Kim istemez?

Keşke gelse ama teknik açıdan sakıncası olmasa da şu anki ekonomik koşullarda gerçekleşmesi çok zor görünüyor...

Devletin de milletin de tasarruf tedbirleriyle kemer sıktığı bir dönemde ve üstelik yeni yapılan stadın belediye bütçesinde açtığı yara hala kabuk bağlamamışken...

En acısı da...

Depremin "Geliyorum, fayım ensende! Ben yıkmadan sen eski binalarını bir an önce yıkıp yenile" diye sıkça uyardığı süreçte, böyle bir projeyi bırakın hayata geçirmek konuşmak bile fantastik komediye girer!

Diyelim ki, Mustafa Başkan taraftarları gülümsetmeyi kafasına koydu, belediye dışından da kaynak buldu, aynı yerine 25-30 bin kişilik çok güzel bir nostaljik Atatürk Stadı kondurdu, ne olur?

Taraftarlarca stadın girişine Bozbey'in boydan heykeli konur!

Altıparmak, Çekirge, Merinos, Kültürpark yeniden canlanır, maç günleri yeşillenir her yer, sinek avlayan esnaf hayat bulur!

Ligde kötü günler yaşayan Bursaspor da belki o statta yeniden kendini bulur, şampiyonluk yaşadığı Süper Lig'deki başarılı günlerine döner!

Peki, bu durumda Acemler'deki timsah kafalı mevcut stadyum ne olur?

Yıkılmasını asla istemem, Bursalıların parasıyla yapıldı, yazıktır, günahtır, milli servettir...

Naçizane bir önerim var, Timsah Gözyaşları Müzesi olsun!

Şehir içinde kaldığı gerekçesiyle tarihi Atatürk Stadyumu'nun yıkılarak, şehir trafiğinin en yoğun olduğu bölgeye yeni stadın yapılmasına, siyasi geleceklerini riske etmemek için Ankara korkusuyla sessiz kalanların...

Çeyrek sayfa ilan-reklam uğruna projeyi destekleyerek medyada pohpohlayanların...

Sırf timsah figürlü çatısının cazibesine kapılarak projeye duygusal(!) açıdan bakanların...

Boyunlarında yeşil-beyaz atkıyla, kasılarak maç izledikleri protokol tribünün kepçe darbeleriyle enkaza dönüşüne, güneş gözlüklerinin arkasından gizli alkış tutan, sözde Bursasporlu geçinen tüm STK'ların, derneklerin, esnaf ve meslek odalarının...

Kısaca;

Atatürk Stadyumu'nun yeşil-beyaz anılarıyla birlikte tarih olmasına zamanında itiraz etmeyip de şimdi ne kadar timsah gözyaşı döken varsa (ben de dahil!) hepsinin birer balmumu heykelini yaptırıp, o müzede sergilemeli!

Müze ziyareti paralı olursa Bursaspor'a ciddi gelir de sağlanır!