Bursa
Çok Bulutlu
17.1°
Başka Gazete

Türkoğlu: Yunanca ve Bulgarca propaganda acizliktir

2024.03.18 14:05 Son Güncellenme: 2024.03.18 14:14 - BURSA

Batı Trakya Türkleri'nin Alinur Aktaş'ın seçim bürosu tarafından aranarak Yunanca ve Bulgarca propaganda yapıldığını söyleyen İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Selçuk Türkoğlu "Seçim zamanı Yunanca ve Bulgarca propaganda yapmak tam anlamıyla bir acizliktir" dedi.

Türkoğlu: Yunanca ve Bulgarca propaganda acizliktir

Onuralp Özalp

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na kayıtlı telefon numarasından Batı Trakya Türkleri'nin aranarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Alinur Aktaş adına Yunanca ve Bulgarca propaganda yapıldığını kamuoyuna duyuran İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, "Batı Trakya Azınlık mensupları öz ve öz Türktür.

Bursa'yı yöneten biri olarak bunu bilmemeniz ne kadar kabul edilebilemeyecek bir durum ise, güzel Türkçemiz dışında bir dili kullanarak propaganda yapmanız da kınanacak bir durumdur.

İki gündür Bursa'da yaşayan Batı Trakyalı çifte vatandaş azınlık mensuplarımız AK Parti Bursa İl Başkanlığına kayıtlı 02245322024 NO'lu telefon numarasından aranmakta ve Yunanca bir ses kaydı kendilerine dinletilerek propaganda çalışması yapılmaktadır.

Ses kaydının açılımında "Sevgili hemşehrilerimiz 31 Mart günü sizleri sandığa gitmeye, sandıkları patlatmaya, gelecekte başarılı uygulamaların hayata geçirilmesi ve Bursa'nın kazanması için Alinur Aktaş'a oy vermeye davet ediyoruz" denmektedir. Batı Trakyaĺı hemşehrilerim yukarıda da belirttiğim gibi Türk'tür" dedi. Hasanoğlu, Batı Trakya Türk Azınlık mensuplarına özür dilenmesi çağrısında bulundu.

SOYDAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLEMELİ

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da Batı Trakya Türklerinin dillerinin öz Türkçe olduğunu vurguladı.

Türkoğlu, "Sayın Alinur Aktaş'ın ve onun propaganda bürosunun bunu bilmemesi tam anlamıyla bir cahillik eseridir. Alinur Aktaş ve bu işi yapanların öncelikle soydaşlarımızdan ve yine Balkan coğrafyasından gelen vatandaşlarımızdan acilen özür dilemesi gerekmektedir. Seçim zamanı Yunanca ve Bulgarca propaganda yapmak tam anlamıyla bir acizliktir" dedi.

HER YOL MEŞRU GELENEĞİ...

Türkoğlu, "AK Parti'nin geleneğinde iktidara varmak için her yol meşrudur. Bu yapılanlar, yani Yunanca ve Bulgarca telefonlar da bu geleneğin sonucudur" diyerek sözlerini sonlandırdı.