Bursa
Açık
20.5°
Başka Gazete

Öğretmenler eğitim nöbetinin 12'nci gününde oturma eylemi yaptı

2024.06.06 19:33 Son Güncellenme: 2024.06.06 19:34 - BURSA

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş hakkı için başlattıkları eğitim nöbetinin 12'nci gününde Bursa'da bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Öğretmenler eğitim nöbetinin 12'nci gününde oturma eylemi yaptı

Pelin Akdemir

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş hakkı için başlattıkları eğitim nöbetinin onikinci gününde oturma eylemi yaptı.

"Ekmek, gelecek, memleket" şiarıyla 19.00'da Bursa Fomara Meydanı'nda bir araya gelen eğitimciler, bir saatlik oturma eylemi yaptı. Öğretmenler, 26 Mayıs'ta Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde eğitim nöbeti başlatmıştı. "Taban maaş hakkımız, geri alacağız" diyen öğretmenler, özel sektörde eğitimcilere dayatılan asgari ücretin ve kötü çalışma koşullarının iyileştirilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

'MEB BİZİM SORUNLARIMIZI ÇÖZMEK ZORUNDA'

Sendika temsilcisi Özlem Erdoğan, oturma eyleminde yaptığı konuşmada, "Özel öğretim kurumlarında kölelik koşulları hüküm sürüyor ve Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu izliyor. Bu düzen son bulmalıdır. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz" diye konuştu.

Erdoğan, "Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir?" diye sordu. Özel sektör öğretmenlerinin beklediği Öğretmenlik Meslek Kanununda 'taban maaş hakkı' yer almadığının belirten Erdoğan, "Bizler zorlu şartlara rağmen mesleğimizden vazgeçmiyoruz, kamusal eğitim terk edilirken yarattığınız sistemde eğitimin yükünü omuzluyoruz. Bizler MEB'in personeliyiz, bizler kamusal bir alanın emektarlarıyız. MEB bizim sorunlarımızı çözmek zorundadır" dedi.

BAKAN TEKİN'E KARNE: TABAN MAAŞ DERSİNE İYİ ÇALIŞ

Ankara'da sendikaya üye ögretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı önündeki oturma eylemi sürüyor.

Dün (5 Haziran) Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan eylemde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e bir yıllık görev süresinin sonunda karne verilmişti. Bakan Tekin'e 'patronlarla görüşmek' ve 'patronların karını düşünmek' bölümlerine 100 puan verilirken, 'belirli süreli sözleşmeleri kaldırmak', 'öğretmen ataması yapmak', 'güvenceli iş ortamı sağlamak', 'taban maaşı Öğretmenlik Meslek Kanununa dahil etmek' derslerinden 0 verildi. Öğretmen notunda, "Eğer koltuğunda kalmak istiyorsan taban maaş dersine iyi çalış" yazıldı.