Bursa
Çok Bulutlu
28.7°
Başka Gazete

Mourinho'dan Luka Modric bombası

2024.05.16 17:01 Son Güncellenme: 2024.05.16 17:03 - SPOR

Adı Fenerbahçe ile anılan Mourinho'nun Real Madrid'den eski öğrencisi Luka Modric ile ilgili yaptığı açıklama gündem oldu.

Mourinho'dan Luka Modric bombası

Fenerbahçe'nin gündeminde şu sıralar Jose Mourinho var. Roma'dan ayrıldıktan sonra henüz hiçbir takımla anlaşma yapmayan Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin başkan adaylarının favorisi konumunda.

Adaylıktan çekilmeden önce Sadettin Saran, Mourinho ile face time yapmıştı. Ali Koç ise menajerler aracılığıyla Mou'ya ulaşmıştı. Sürpriz bir şekilde başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım da bizzat Mourinho'yla görüştü.

Jose Mourinho denildiğinde Real Madrid'lilerin aklına ilk gelen isim Luka Modric oluyor.

O dönem Florentino Perez'i takıma bir orta saha transfer etmek için ikna etmeyi başaran Jose Mourinho, 2012 yaz transfer döneminde Tottenham'dan Luka Modric'i kadroya katmıştı. Ancak o zaman 27 yaşında olan Modric için ödenen 40 milyon euro bonservis taraftarlarca çok bulunmuştu.

Taraftarların bu konuyu sesli olarak dile getirmeye başlamaları üzerine Mourinho, "Madrid taraftarlarından tek isteğim Luka Modric'e zaman vermeleri. O kadar iyi ki, Santiago Bernabeu'yu kendine aşık edecek" demişti.

Bu cümlenin üzerinden neredeyse 12 yıl geçti. Jose Mourinho'nun kehaneti doğru çıktı. Modric, başlı başına bir Real Madrid efsanesi haline geldi.

İngiltere'de yayınlanan Topps'a konuşan Mourinho, "Luka Modric futbolun güzelliğidir, o benim gururumdur çünkü kimse onun Madrid'in oynucusu olabileceğine inanmadığında onu Real Madrid'e getirdim. Bunca yıl geçti ve o hala orada. Bu yüzden o benim gururum" itirafında bulundu.

Mourinho, Jude Bellingham'a da övgüde bulundu ve "İnanılmaz bir futbolcu. Her şeye sahip, daha iyi bir kalite yok" yorumu yaptı.