Bursa
Hafif Sağanak Yağışlı
18.8°
Başka Gazete

Kanye West'e cinsel taciz suçlaması

2024.06.06 14:42 Son Güncellenme: 2024.06.06 14:43 - MAGAZİN

Amerikalı rapçi Kanye West, eski asistanı Lauren Pisciotta tarafından sistematik cinsel tacizle suçlandı. Ayrıca kıdem tazminatı paketinin de hiçbir zaman ödenmediği öne sürüldü.

Kanye West'e cinsel taciz suçlaması

Dünyaca ünlü ABD'li rapçi Kanye West, eski asistanı Lauren Pisciotta'nın cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya.

Pisciotta, açtığı davada yıldızın telefonuna müstehcen mesajlar gönderdiğini ve kendisine karşı cinsel eylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

Pisciotta ayrıca 2022'de kovulduğunu ancak 3 milyon dolarlık (yaklaşık 97 milyon TL) kıdem tazminatı paketinin hiçbir zaman ödenmediğini savundu.

BELGELERİNİ MAHKEMEYE SUNDU

Diken'de yer alan habere göre; pazartesi günü mahkemeye sunulan belgelere göre süreç şöyle gelişti:

Pisciotta, 2021'de West ile tanıştığında bir OnlyFans profili aracılığıyla geçiniyordu. Kanye, Pisciotta'yı Yeezy kadın moda serisinin ilk sezonunda çalışması için işe aldı ve daha sonra yıllık 1 milyon dolar (yaklaşık 32 milyon TL) maaşla, 7/24 erişilirlik koşuluyla kişisel asistanlığına yükseltti. West, başta Pisciotta'nın OnlyFans işine devam etmesi konusunda rahattı ancak 2022'de Pisciotta'ya 1 milyon dolar daha vererek hesabını silmesini istedi.

Pisciotta, hesabını kapattıktan sonra pornografik videolar dahil West'in müstehcen mesajlarına maruz kaldı. İddiaya göre West, bir keresinde de özel uçağında Pisciotta'yı bir odaya kilitleyip hapsettikten sonra karşısında kendini tatmin etti.

Pisciotta Eylül 2022'de yıldızın çeşitli şirketlerinde üst düzey yöneticiliğe terfi ettirildikten sonra aniden kovuldu. Kıdem tazminatı paketi de hala ödenmedi.