Bursa
Açık
19.7°
Başka Gazete

İMO'dan Yaman Kaya'ya yüzde 100 destek

2023.11.21 10:20 Son Güncellenme: 2023.11.21 14:42 - BURSA

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar, "Kent suçlarının deşifre edilmesinde, bu konuda mücadele verilmesinde, fikir üretilmesinde ve bu şehir için emek verenlere desteğimiz her zamanki gibi yüzde 100 olacaktır" dedi.

İMO'dan Yaman Kaya'ya yüzde 100 destek

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Küçükkayalar ve Yönetim Kurulu üyeleri Başka Gazete'ye destek ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından görüşlerini Başka Gazete mikrofonuna anlatan Başkan Ülkü Küçükkayalar, bu saldırının kent suçlarına karşı yazılar yazan Yaman Kaya'nın kalemine bir cevap niteliğinde olduğunu söyledi.

KENT SUÇLARINI DEŞİFRE ETME VURGUSU

Yaman Kaya'nın canına kast edilmesinin kabul edilemez olduğunu anlatan Ülkü Küçükkayalar, "Kent suçlarının deşifre edilmesinde, bu konuda mücadele verilmesinde, fikir üretilmesinde ve bu şehir için emek verenlere desteğimiz her zamanki gibi yüzde 100 olacaktır. Akademik odalar olarak zaten kent suçlarına karşı duruşumuz bellidir. Bu duruşta, Yaman Kaya da bizlerin sesi olmuştur bugüne kadar. Ve bu sesin asla susturulamayacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

MESAJ NİTELİĞİ

Bu saldırının aynı zamanda imar rantlarına karşı olan birimlere ve paydaşlara da bir mesaj niteliği taşıdığına değinen Ülkü Küçükkayalar, "Yaman Kaya elbette ki özgür bir kalem. Özgür kaleme sıkılan kurşun aynı zamanda kent ve imar rantlarına yönelik bu suçların her zaman devam edeceğinin de bir göstergesidir. Bu saldırı, düzene kimse çomak sokamaz mesajı veriyor" ifadelerini kullandı.

Küçükkayalar, ayrıca bu saldırıda kimlerin payı varsa hepsinin tek tek ortaya çıkartılması gerektiğine ve suçluların cezasız kalmayacağını bilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.