Bursa
Çok Bulutlu
19.8°
Başka Gazete

Hayvanat bahçesindeki 'pandalar' köpek çıktı

2024.05.08 11:26 Son Güncellenme: 2024.05.08 11:29 - DÜNYA

Çin'deki Taizhou Hayvanat Bahçesi, köpekleri neden boyayıp panda olarak lanse ettikleri sorusuna, "Burada panda yok; biz de sonuç olarak bunu yapmak istedik" yanıtını verdi.

Hayvanat bahçesindeki 'pandalar' köpek çıktı

Çin'de bir hayvanat bahçesinde tutulan ve 'panda' olarak sergilenen hayvanların, siyah ve beyaza boyanmış köpekler olduğu ortaya çıktı. Ziyaretçiler, olaya tepki gösterdi.

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, Çin'in doğusundaki Jiangsu bölgesinde bulunan Taizhou Hayvanat Bahçesi'ndeki pandaların 'sahte' olduğu, aslında Çin Aslanı olarak da bilinen Çov Çov köpeği olduğu anlaşıldı. Gazetenin Jam Press'ten aktardığına göre, hayvanat bahçesi yetkilileri, köpeklerin baş kısmındaki tüyleri kesmiş ve pandaya benzemeleri için de hayvanları siyah ve beyaz renklerine boyamıştı.

'İNSANLAR DA SAÇINI BOYUYOR' SAVUNMASI

Köpekleri boyayan hayvanat bahçesi yetkilileri, ardından 'panda köpekleri' sabah 08.00'den akşam 17.00'ye kadar halkın ziyaretine açtı. Hayvanat bahçesinden bir temsilci, bu hayvanların panda olmadığının aşikar olmasına rağmen neden bir panda 'cosplay'ine giriştiklerine yönelik soruya verdiği cevapta, "Hayvanat bahçesinde panda yok ve sonuç olarak biz de bunu yapmak istedik" ifadelerini kullandı.

Pek çok ziyaretçi bunun hayvanlara eziyet olduğunu belirterek durumu protesto etse de hayvanat bahçesi yetkilileri hayvanlara bir zararının olmadığını savundu. Kurum temsilcisi, "İnsanlar da saçını boyuyor. Eğer uzunlarsa köpeklerin de tüyleri boyanabilir" dedi.