Bursa
Açık
20.5°
Başka Gazete

Hacı Sabancı'ya babalık davası şoku! 3 yaşında oğlu var iddiası

2024.06.11 17:08 Son Güncellenme: 2024.06.11 17:14 - MAGAZİN

2010 yılında Facebook'tan Hacı Sabancı'yla tanıştığını ve görüşmelerinin sonucunda Uzay adında bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini ifade eden F.D. İsimli kadın, Hacı Sabancı hakkında babalık davası açtı.

Hacı Sabancı'ya babalık davası şoku! 3 yaşında oğlu var iddiası

Sabah'ın haberine göre; Arzu ve Ömer Sabancı çiftinin çocuğu Hacı Sabancı ile birliktelik yaşadığını ve bu birliktelikten Uzay isimli 3 yaşında bir çocuğu olduğunu iddia eden F.D., Hacı Sabancı hakkında babalık davası açtı.

F.D mahkemeden Uzay D.'nin daha fazla mağdur edilmemesi bakımından ivedi şekilde yargılama yapılmasını, çocuk ile davalı baba arasındaki soybağının DNA incelemesi yoluyla tespiti, davalının babalığına karar verilmesi ve akabinde nüfus kaydına geçirilmesini talep etti.

F.D., mahkemeye sunduğu dilekçede çocuğu Uzay için, "Uzay'ın biyolojik babası Hacı Sabancı'dır" ifadelerinin yanı sıra fotoğrafını da paylaşarak Sabancı ile oğlu arasında fiziki benzerlik bulunduğuna yer verildi.

MAYIS 2020'DE BİRLİKTE OLDU

İstanbul Aile Mahkemesi'nde açılan davaya yansıyan bilgilere göre F.D., 2010-2011 yılları arasında Hacı Sabancı ile Facebook üzerinden tanıştığını ve ilk olarak İstanbul'daki lüks bir otelde bir araya geldikleri kaydedildi.

İddiaya göre, F.D., Sabancı ile sık sık görüştü ve bunun sonucunda 21 Mayıs 2020'de cinsel birliktelik yaşadı.

HAMİLEYİM DEYİNCE TELEFONU YÜZÜNE KAPATTI

Kısa bir süre sonra hamile olduğunu öğrenen F.D. kısa süreli bir şok yaşadı ve telefona sarıldı. F.D. Sabancı'yı aradı ve hamile olduğunu söyledi ancak Hacı Sabancı'nın bunu kabul etmediği, kendisine telefon açan F.D.'yi geçiştirerek telefonu yüzüne kapattığı iddia edildi.

9 AY SONRA UZAY DOĞDU

Tam 9 ay sonra 2 Şubat 2021 tarihinde Uzay isimli bebek dünyaya geldi. Dava dosyasına yansıyan bilgilere göre F.D., çocuğun fotoğraflarını Hacı Sabancı'ya göndererek, çocuğun kendisinden olduğunu söyledi. Bu söylem üzerine ikilinin arası bozuldu.

LOS ANGELES'TA BERABER TATİL YAPTILAR

Dava dosyasındaki bilgilere göre Sabancı, birliktelik yaşadığı F.D.'ye ilişkilerinin gizli kalması yönünde telkinde bulunduğu, F.D.'nin de bunu kabul ettiği kaydedildi. Hacı Sabancı ve F.D. 2013'te Los Angeles'ta yer alan lüks bir otelde arkadaşlarıyla birlikte tatil de yaptı.

Bu tatilden sonra 2015 yılına kadar ikili görüşmedi. 2017-2019 yılları arasında ise tekrar bir araya geldi. İkili arasındaki görüşmeler iddiaya göre yine İstanbul'daki otellerde gerçekleşti. Hatta Hacı Sabancı'nın F.D.'yi 2018'de jest yapma amacıyla Yunanistan'ın Santorini Adası'na tatile bile gönderdiği, uçuş ve otel biletlerinin de Sabancı tarafından ödendiği öne sürüldü.

ESKİ EŞ SOY BAĞININ REDDİ DAVASI AÇTI

F.D. 2019 yılında bir başka kişiyle evlenerek Belçika'ya yerleşti. Bu evlilik 12 Şubat 2020'ye kadar sürdü. 2 Şubat 2021 tarihinde ise Uzay bebek dünyaya geldi. Uzay bebek F.D.'nin eski eşi S.K.'nın nüfusuna kaydedildi.

Eşinden boşanmak için Hacı Sabancı'dan yardım isteyen ve avukat bulmasını talep eden F.D'ye Sabancı, avukatı kendisinin bulmasını söyledi ancak vekalet ücretinin kendisi tarafından ödeneceği şeklinde güvence verdi.

Öte yandan F.D.'nin eski eşi, ayrı yaşadıkları dönemde ana rahmine düşen Uzay bebeğin kendisinden olmadığı gerekçesiyle "soybağının reddine karar verilmesi" talebiyle dava açtı.

WHATSAPP MESAJLARI DOSYADA

Dava dosyasındaki bilgilere göre Hacı Sabancı, F.D.'nin hesabına N.S isimli şahıs üzerinden çeşitli tarihlerde para bile gönderdi. F.D. avukatı aracılığıyla Hacı Sabancı ile yaptığı Whatsapp yazışmalarını da İstanbul Aile Mahkemesi'ne sundu.

3 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ

10 Ekim 2021'de Nazlı Kayı ile nikah masasına oturdu. Çift Çırağan Sarayı'nda düzenlenen görkemli bir düğünle evlendi.

Hacı Sabancı ve Nazlı Kayı Sabancı çifti, bu evlilikten geçtiğimiz yıl Arzu Alara ismini verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.