Bursa
Açık
20.6°
Başka Gazete

Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne : Filistin'in tanınması bizim için bir tabu değil

2024.05.22 17:38 Son Güncellenme: 2024.05.22 17:42 - DÜNYA

Norveç, İrlanda ve İspanya hükümetlerinin Filistin devletini tanıma kararı aldıklarını duyurmasının ardından Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne konuyla ilgli açıklama yaptı. Sejourne "Filistin devletini tanımak Fransa için bir tabu değil, ancak böyle bir karar doğru zamanda verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne : Filistin'in tanınması bizim için bir tabu değil

Geçtiğimiz haftalarda birçok Avrupa Birliği ülkesi, bölgede kalıcı barış için iki devletli bir çözümün şart olduğunu savunarak Filistin'i tanıma kararı alacaklarını belirtmişti.

Norveç, İrlanda ve İspanya hükümetlerinin Filistin devletini tanıma kararı aldıklarını duyurmasının ardından Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Bakan, Filistin devletini resmi olarak tanımanın Fransa için bir tabu olmadığını, ancak böyle bir kararın doğru zamanda alınması gerektiğini ve sadece siyasi bir konumlandırma meselesi olmadığını söyledi.

Sejourne yaptığı açıklamada, "Bu sadece sembolik bir mesele veya siyasi konumlandırma meselesi değil, aynı zamanda barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayan iki devletin çözümüne hizmet eden diplomatik bir araçtır" dedi.