Bursa
Açık
29°
Başka Gazete

Bursa ilçelerini dolu vurdu! Ceviz büyüklüğünde yağdı

2024.05.23 16:24 Son Güncellenme: 2024.05.23 16:48 - BURSA

Bursa'nın Gürsu, Yenişehir ve Orhangazi ilçelerinde dolu etkili oldu. Bursa Valiliği'nin 'sarı kodlu uyarıda bulunduğu yağışların, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Kestel, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Yenişehir, İznik, Orhangazi ve İnegöl'de de etkili olması bekleniyor.

Bursa ilçelerini dolu vurdu! Ceviz büyüklüğünde yağdı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Şiddetli yağış sebebiyle dereler taşarken, vatandaşlar Ericek göletinin taşmasından endişe etti.

Gürsu'da yağış sebebiyle toplu konut alanına giden yol dereye dönerken, bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip suyun geri çekilmesini bekledi.

Vatandaşlar o anları cep telefonuyla kayda alıp, sosyal medyada paylaştı.

Bir genç de doludan kaçmaya çalıştığı anları cep telefonu ile çekip paylaştı.

Parklardaki yeşil alanların ise kısa sürede kar yağmışçasına üzerleri beyaza büründü.

YENİŞEHİR VE ORHANGAZİ'DE DE DOLU YAĞDI

Meteorolojinin günlerdir uyardığı şiddetli yağış Bursa'da etkili oldu. Orhangazi ilçesinde yağmurla birlikte bastıran dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Bursa genelinde görülen sağanak yağış, özellikle Orhangazi ilçesinde yoğun şekilde hissedildi. Yağmurun yanı sıra dolu da etkili oldu ve ilçenin birçok noktasında hava şartlarına hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla Bursa'da etkili olması beklenen şiddetli yağış ve doluya karşı vatandaşları uyarmıştı.

Yenişehir merkezindeki halkın otobüs durakları ile iş yerlerine sığındığı dolu yağışı bir süre sonra yerini yağmura bıraktı.

Dolu ve sağanak özellikle ekili arazilerde zarara yol açtı. Bursa Valiliği'nin 'sarı kodlu uyarıda bulunduğu yağışların, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Kestel, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Yenişehir, İznik, Orhangazi ve İnegöl'de de etkili olması bekleniyor. Yağışların 24 Mayıs saat 06.00'ya kadar devam edeceği, metrekareye de 21-50 kilogram yağış düşmesinin beklendiği belirtildi.