Bursa
Parçalı Bulutlu
27.6°
Başka Gazete

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kadın memura taciz skandalı!

2024.06.10 11:10 Son Güncellenme: 2024.06.10 14:30 - BURSA

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü çalışan kadın memura sözlü ve fiziksel tacizde bulundu. Şube müdürünün defalarca sosyal medya üzerinden mesajlar atmasının ardından kadın memur, müdürlüğe şikayette bulundu ancak yetkililer sessiz kaldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim İş Bursa Şube başkanı Yeliz Toy Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün skandallarla gündeme gelmeye devam ettiğini belirtti. Yaşanan taciz olayının basına yansımasının ardından Bursa Valiliği inceleme başlattı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kadın memura taciz skandalı!

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan K.A. isimli kadın memur, şube müdürü tarafından sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldı. K.A.'ya sosyal medya üzerinden birlikte olmak istediğini söyleyen mesajlar atan şube müdürü "hayır" cevaplarını yok saydı ve müdürlük binasında zorla fiziksel müdahalede bulundu.

Kadın memur K.A., müdürlüğe mesajlaşmaları ekran görüntüleriyle kanıtlayarak resmi şikayette bulunmasına rağmen müdürlük skandal karşısında sessiz kaldı.

Eğitim İş Bursa Şube başkanı Yeliz Toy skandalın ardından yazılı açıklama yaptı.

Toy'un açıklaması şu şekilde:

"Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dernek maskesi takmış tarikatlarla ilişkileri ve deprem döneminde meslek liseleri üzerinden yapılan yalan propagandalar gibi birçok skandalla gündeme gelmişti. Ancak bu kez başka bir skandalla çalkalanmakta ve örtbas edilmeye çalışılmaktadır.

"SKANDALIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Müdürlükten bir sonuç alamayan K.A., savcılığa başvurmuş ve Eğitim-İş Bursa Şubesi'ni bilgilendirmiştir. Eğitim-İş Bursa Şubesi, bu skandalın peşini bırakmayacağını ve her gelişmeyi kamuoyuyla paylaşacağını açıklamıştır.
Bu olay, MEB'in mülakatla seçtiği yandaş kadroların niteliksizliğini ve yandaşlığı ölçerken "manevi değerler" söyleminin yalnızca taraftar toplamak için kullanılan bir slogan olduğunu göstermektedir.

BURSA MEM AHLAKSIZLIĞA TOLERANSLI

Tacizci müdürün, okul yöneticisi belirleme mülakatlarında seçici komisyon görevi alması, mülakat sisteminin ne kadar yetersiz ve yanlı olduğunu gözler önüne sermektedir.

Küçük olaylarda müfettişleri seferber eden Bursa MEM'in, bu büyük skandal karşısında sessiz kalması, ahlaksızlığa ne kadar toleranslı olduğunu kanıtlamaktadır.

Her fırsatta "ahlak" dersi veren MEM'in, tacizci şube müdürüne karşı sessiz kalması, ahlakın yalnızca vitrin malzemesi olarak kullanıldığını göstermektedir.

Bursa Valisi'nin bu tacizi duymaması veya duymuş olup gerekli önlemleri almaması, Bursa'da kadınların güvende olmadığını göstermektedir.

Eğitim-İş Bursa Şubesi, bu skandalın takipçisi olacaklarını ve tacize karşı mücadele eden kadın memurun asla yalnız yürümeyeceğini vurgulamıştır. Tacizci müdür ve buna göz yuman tüm MEM yöneticileri soruşturulana kadar konuyu gündemde tutacaklarını ve her gelişmeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurmuşlardır.
Bu skandal, sadece bir taciz olayı değil, aynı zamanda eğitim kurumlarındaki ahlaksızlık ve niteliksizlik sorununun da bir göstergesidir. Eğitim-İş, tacizci müdüre ve ahlaksız ahlakçılara karşı hukuk ve ahlak dersini vermekte kararlıdır."

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi!

Yaşanan taciz olayının basına yansımasının ardından Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, "Basında yer alan "Bir kadın personelin şube müdürü tarafından taciz edildiği iddiası ve haberine" ilişkin; Olay öğrenildiği andan itibaren Valiliğimizce iddiaya dair derhal inceleme başlatılmıştır. Eş zamanlı olarak Bakanlığımızın ilgili birimine konu hakkında bilgi sunulmuş ve Bakanlık müfettişi görevlendirilmesi talep edilmiştir. Söz konusu şube müdürü hakkında açığa alma işlemi gerçekleştirilmiş olup bugün (10.06.2023) itibarıyla Bakanlığımızca konuyla ilgili gönderilen müfettişler tarafından ilimizde gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış bulunmaktadır. Süreç hassasiyetle takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasında bulundu.