Bursa
Açık
20.5°
Başka Gazete

Bakan Uraloğlu'ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

2024.05.18 11:22 Son Güncellenme: 2024.05.18 11:26 - BURSA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İstanbul İzmir otoyolunun artık Bursa'nın şehir merkezinde kalan çevreyolundan geçmeyeceğini belirterek, "40 kilometre civarında yeni bir otoyol yapacağız. Bursa geçişini kapsayacak bir otoyol olacak. İstanbul'dan gelip Osmangazi Köprüsü'nü geçip Bursa'ya girişte mevcut çevre yoluna gelmeden Kuzeyden ayrılıp Bursa'yı kucaklayıp Susurluk istikametine doğru gidecek. Buna başladık ve bitireceğiz" dedi.

Bakan Uraloğlu'ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

Bakan Uraloğlu katıldığı bir televizyon programında, İstanbul İzmir otobanında en yoğun bölgenin Bursa olduğuna dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu, "Bursa'da mevcut çevre yolu aynı zamanda şehir içi gibi kaldı. Günlük araç geçişleri 100 binleri geçti. Orada daha kuzeyden ikinci bir otoyol projesine başlandı. Orayı çözeceğiz. 40 kilometre civarında yeni bir otoyol yapacağız. Bursa geçişini kapsayacak bir otoyol olacak. İstanbul'dan gelip Osmangazi Köprüsü'nü geçip Bursa'ya girişte yani Ovakça yakınlarında mevcut çevre yoluna gelmeden kuzeyden ayrılıp Bursa'yı kucaklayıp Susurluk istikametine doğru gidip bağlayacak olan bir yeni yol yapıyoruz. Başladık. Burayı rahatlatmış olacağız." İfadelerini kullandı

Demiryolu ulaşımının rahatlamasıyla Bursa'nın daha da önem kazanacağına vurgu yapan Bakan Uraloğlu, "Eskişehir üzerinden Bursa'ya bağlanacak projemiz var. İstanbul'dan bir anda yüksek hızlı trenle İzmir'e gelecek bir bağlantı yapmış olacağız" diyerek Ankara Bursa hızlı tren projesine dikkat çekti.