Bursa
Hafif Sağanak Yağışlı
13°
Başka Gazete

Nikah salonlarında tarih yoğunluğu

2024.04.24 21:59 Son Güncellenme: 2024.04.24 22:04 - GÜNDEM

Nikah tarihlerinin özel olmasını isteyen çiftler 24.04.2024'ü tercih etti. Yurdun dört bir yanında nikah daireleri doldu taştı. Nikah salonlarındaki yoğunluk nedeniyle çiftler, zaman zaman 15'er dakikaya düşen aralıklarla dünyaevine girdi.

Nikah salonlarında tarih yoğunluğu

Yurt genelinde nikah dairelerinde 24.04.2024 yoğunluğu yaşanıyor.

Evlilik tarihlerini unutulmaz kılmak isteyen çiftler aylar öncesinden bugün için randevu aldı.

Talebin fazla olması dolayısıyla nikah memurları yoğun mesaiye girdi.

Bazı nikah dairelerinde zaman zaman iki çiftin nikahı arasındaki süre 15 dakikaya kadar düştü.

ADANA

Özel bir tarihte dünyaevine girmek isteyen çiftler, Adana Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğünde yoğunluk oluşturdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürü Mehmet Özdemir, evliliğe ilk adımı atacak çok sayıda çiftin 24 Nisan 2024 tarihini tercih etmesi dolayısıyla yoğunluk yaşandığını belirterek, "Normalde müdürlüğümüzde yılda 3 bin 500, günde ortalama 10 nikah kıyarken bugün 20 nikahımız olacak. Kendilerine mutluluklar diliyoruz." dedi.

Nikah kıydırmak için bugünü tercih eden Servet Büyük de 2 yıldır birlikte olduğu Merve Birkeser ile özel bir tarihte evlenmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Merve Birkeser de anlamlı bir günü daha anlamlı kılmak için bugünü tercih ettiklerini dile getirdi.

MERSİN

Mersin'de de 17 çift nikah tarihi olarak 24.04.2024'ü tercih etti.

Bugün için çok sayıda talep aldıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Memuru Dilek Yörük, "Normal de hafta içi 6-7 nikah kıyıyoruz ama bugüne özel olarak 17 nikahımız var. Özel tarihi kimse kaçırmak istemediği için çiftler bugün nikah yapmak istiyor." dedi.

'KATILIMIN AZ OLACAĞINI BİLYİORDUK'

Tolga Köse ile Ayşegül Akin, 24 Nisan'da dünyaevine girdi. Güzel bir tarihte nikahlarının kıyıldığını belirten Akin, "Hafta içi olmasına rağmen özellikle bugünü seçtik. Katılımın az olacağını biliyorduk ama biz hatırlanacak özel bir gün olmasını istedik." diye konuştu. Damat Tolga Köse de bu tarihte evlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

KONYA

Konya'daki birçok evlendirme dairesinde tarih yoğunluğu yaşanırken Meram Belediyesi Evlendirme Dairesi de bunlardan biri oldu. Normal günlerde 15 civarı nikah kıyılan evlendirme dairesi, bugün 36 çiftin mutluluğuna şahitlik edecek.

'AKŞAM 22.00'YE KADAR NİKAH KIYACAĞIZ'

Meram Belediyesi Evlendirme Dairesi Birim Amiri Hasan Ben, "Yaz günlerinde günlük ortalama 15 ve 20 nikah kıyıyorduk. Kış günlerinde ise bu rakam 5 ila 10 çift arasında değişiyor. Çiftlerimiz bugün için aylar öncesinden özel müracaatlarını gerçekleştirdi. Bugünü özel olarak seçtiler. Biz de hazırlıklarımızı o yönde yaptık. Bugün 36 çiftimizin nikahlarını kıyacağız. Daha fazla da müracaatımız oldu ancak randevu tamamen dolduğu için kabul edemedik. Sabah 08.30'da başladık nikah kıymaya, akşam 22.00'ye kadar da devam edecek." şeklinde konuştu.

'NİKAH GÜNÜNÜ 3 AY ÖNCEDEN ALDIK'

Cem Sezgin ve Dilara Sayan çifti bugünü özel olarak seçtiklerini ifade ederek, "Güzel bir tarihti, biz de ona göre ayarlamış olduk. Nikah gününü ise 3 ay öncesinden aldık." dedi.

ELAZIĞ

Elazığ'da da akılda kalıcı özel bir tarihte dünyaevine girmek isteyen 21 çift bugün mutluluğa 'evet' dedi.

Yoğun bir gün geçirdiklerini belirten Elazığ Belediyesi evlendirme memuru Özkan Demirel, "Bugün tarih 24.04.2024. Kendileri için anlam taşıyan bugünde evlendirme dairesine müracaat eden toplam 21 çiftimiz oldu. Bu 21 çiftimizin nikah törenleri gerçekleştirildi. Bizim buradan çiftlerimize tavsiyemiz sadece tarih olarak yaşamlarına bir gün olarak anlam katmaları değil, bu anlamı tüm yaşantıları boyunca sürdürmeleri ve mutluluklarının devamı için karşılaşmış oldukları olaylar karşısında birbirlerine destek olmalarıdır. Bundan sonraki yaşantılarında kendilerine sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar diliyoruz." diye konuştu.

Muhammet Kaya ve Şilen Milis çifti, tarihi ortak kararla belirlediklerini belirterek, mutluluğa ilk adımı attıkları için sevinçli olduklarını dile getirdi.