Bursa
Çok Bulutlu
15.1°
Başka Gazete

CHP Bursa milletvekili Öztürk Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı

2024.04.24 18:08 Son Güncellenme: 2024.04.24 19:10 - BURSA

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztürk, AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu da açıkladı.

CHP Bursa milletvekili Öztürk Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı

31 Mart yerel seçimlerinde el değiştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'den CHP'ye geçmişti.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borç miktarını açıkladı.

Öztürk, 31 Mart'ta koltuğu devreden AK Parti'li Alinur Aktaş'ın, belediyenin borcunun 7,1 milyar TL olduğu yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, şunları söyledi: "Aktaş, Umre programı nedeniyle devir teslim töreninde kendisi yoktu. Ona vekaleten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz devir teslim töreninde, belediyenin iştirakleri ile birlikte 20 milyar TL borcu olduğunu söyledi. Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey ile görüştüm, çalışmaların devam ettiğini ancak borcun 20 milyar TL'nin dahi üzerinde olacağını tahmin ettiğini söyledi. Millet kuru ekmeğe mahkûm edilmişken AK Parti'li belediyelerin saltanat ve lüks içerisinde belediyeleri nasıl yönettiğini gerçekten merak ediyor ve anlamakta güçlük çekiyoruz."

Öztürk, Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in toplam borç yükünü 100 milyar olarak açıklamasını hatırlatarak "Parti sözcümüz Deniz Yücel, yaptığı açıklamada AK Parti ve MHP'den alınan belediyelerin borç yükünün 100 milyar lira olduğunu, kasalarının bomboş olduğunu ve gereksiz harcama rekoru kırıldığını söyledi. Ancak görünen o ki 100 milyar rakamı daha da artacak." ifadelerini kullandı.

TÜİK'İN ENSESİNDEYİZ: MAAŞLAR ENAG'A GÖRE HESAPLANSA NE OLURDU?

Öztürk, TÜİK verilerini de değerlendirerek "TÜİK'in verileri cebimizdeki enflasyonla bir türlü örtüşmüyor. TÜİK yöneticilerine sesleniyorum, gerçeği yansıtmayan; Cumhurbaşkanı memnun olsun diye düşük açıkladığınız her enflasyon rakamı memurun, işçinin, emekçinin maaşına yapılan zammın daha düşük olması kısaca haklarının çalınması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Öztürk, maaşların ENAG verilerine göre hesaplandığı senaryoyu da değerlendirerek "ENAG verileri baz alınsaydı, emekli maaşları yüzde 50,84 oranında zamlanacaktı. Memur maaşları ise, yüzde 63,65 yükselecekti. Böylelikle, en düşük memur maaşı ise 36 bin TL olacaktı." dedi.